Transformatör nasıl çalışır

Transformatör - Trafo nedir, transformatörün yapısı ve çalışma prensibi, transformatörün. Transformatörün çalışmasını ve nasıl yapıldığını izleyerek öğrenin. Transformatörlerin özellikleri, çalışma prensipleri, nasıl çalışır hakkında bilgi.

Transformatörler elektrik enerjisinin belirli gücünde gerilim ve akım. Bu sebepten dolayı, radyo frekanslarında çalışan transformatörler hava çekirdeklidir. Elektrik akımının herzaman üretildiği büyüklükte kullanılamadığı gerektiğinden voltaj değerini azaltan veya çoğaltan bir devre elemanına ihtiyaç duyulmuştu. C sistemlerde gerilimin seviyesini frekans değiştirilmeden manyetik indüksiyon yoluyla dönüştürmek için kullanılan ve .

Mar 20- Transformatörün primer sargısına alternatif bir gerilim uygulandığında, bu sargı değişken bir manyetik alan oluşturur. May 20- Trafo Konu Anlatımı Trafo transformatör Nedir ? Otomobillerde bulunan Radyo alıcısındaki vakum tüp bu prensiple çalışır. Nis 20- Ölçü transformatörlerinin bir çeşidi olan akım transformatörleri sekonder tarafında bağlı. Bu makalemizde akım transformatörleri nasıl çalışır?


May 20- Gerilimi yükseltmek veya düşürmek için transformatör kullanılır. Trafo merkezlerinin sağladığı enerjinin .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beşiktaş avize

T2d diode

Araç içi priz dönüştürücüsü