Ramazanda camilerde yanan ışık

Ramazan'da büyük camilerin karşılıklı iki minaresi arasında, ip gerilerek . Ramazan'ın ilk işaretlerinden biri de, daha teravih namazına dahi başlamadan minarelerde kandillerin yanmasıdır. Kandil yanınca artık Ramazan o saatten .

Ağu 20- ASIRDIR MİNARELERDE YANAN IŞIK Ağustos 2011. Ramazanda, selâtin camilerinin iki minaresi arasına mahyalar kurulurdu. Tem 20- Osmanlılar zamanında Ramazan ayında namaz ve dualar için iki cami minaresi arasına halatlar bağlanarak meşaleler yan yana dizilir ve halka . Ağu 20- Ramazan ayının en çok görülen ve beğenilen minarelerin arasında asılı.

Eskiden bu şekilde büyük camilerde iki minare arasına ip veya teller . Oca 20- ) Camilerde minarelerin arasına yazılan ışıklı yazıya ne denir ? Ramazan bayramının sonundaki sevinçli günün adı nedir ? Ağu 20- Ramazanda, selâtin camilerinin iki minaresi arasına mahyalar kurulurdu. Mübarek zamanlarda mescidlerin kandillerle süslenmesi çok eski bir . Sene için de farklı aylarda olmak üzere beş önemli gece yani camilerde. Camilerimizde artık kandil yerine minarelerde bulunan şerefe ışıkları yanar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beşiktaş avize

T2d diode

Araç içi priz dönüştürücüsü