Led ışık nedir

LED (Light Emitting Diode, Işık Yayan Diyot), yarı-iletken, diyot temelli, ışık yayan. Işık yayan diyot lambası, ışık kaynağı olarak Işık yayan diyotlar (LED'ler) kullanan katı hal lambasıdır. LED lambası genellikle Organik ışık yayan diyotlar .

LED (Light Emitting Diode) kelimesinin kısaltmasıdır. LED'ler elektrik enerjisini ışık enerjisine çevirmektedir. Kısaca LED (Light Emitting Diode) olarak adlandırılan yeni teknoloji otomobillerden sonra sokakları ve evlerimizi de aydınlatacak.


LED (Light Emitting Diode, Işık Yayan Diyot), yarı-iletken, diyot temelli, ışık yayan bir elektronik.

Oca 20- Peki led ampullerin özellikleri nelerdir, avantajları ve dezavantajları. LEDler Opto elektronikte en çok kullanılan ışın vericilerdir. Led ler P-N jonksiyonlu bir elemandır ve dolayısıyla P-N jonksiyonuna ait özellikleri içermek. Ledler başlangıçta yalnızca zayıf kuvvetli kırmızı ışık verebiliyorlardı fakat Led teknolojisi geliştikçe Televizyonlarda hatta Cep telefonlarında Amoled ve .

Ara 20- Led aydınlatma sistemleri nedir, özellikleri ve çeşitleri nelerdir, kullanım alanları ve sunduğu avantajlar ile fiyatları belirleyen kriterler. LED (Light Emitting Diode, Işık Yayan Diyot), yarı-iletken, diyot temelli, ışık yayan bir elektronik devre elemanıdır. Nis 20- LED deyince herkes bir şeyler söyleyebilir, ama gerçekten kaç kişi LED hakkında bilgi sahibi? Tem 20- Aydınlatmada dünya lideri Philips, ışığın icadından bu yana aydınlatmada yaşanan en köklü dönüşüm olarak kabul edilen LED lambalarla ilgili . LE İngilizce' de Light Emitting Diode kelimelerinin kısaltılmış halidir ve “Işık Yayan.


Bu yazımızda LED lamba nedir, LED lamba çeşitleri ve avantajlarına değinmek istiyoruz. Daha öncesinde ampül, tasarruflu lamba ve elektrik tüketimi . Aydınlatma dünyasının geleceği olarak gelişimine hızla devam eden LE kelime olarak Light Emitting Diode - Işık Yayan Diyot'un baş harflerinden oluşmaktadır . LED ( Light Emitting Diode - Işık yayan diyot ), içinde bulunduğumuz Yüzyılın Aydınlatmada devrim yaratan teknolojisidir. Nis 20- LED yabancı dilden dilimize geçmiş, açılımı light emitting diode olan ve Türkçeye karşılığı ışık yayan diot şeklinde çevrilebilecek kavramdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beşiktaş avize

T2d diode

Araç içi priz dönüştürücüsü